ONDERHOUD VAN UW OVERKAPPING

ALUMINIUM DELEN

Wij raden u aan, om het gepoedercoate product direct na plaatsing te reinigen volgens onderstaand advies.

Indien het product niet, onregelmatig of ondeskundig gereinigd wordt, kan het tot versnelde vervuiling komen, die afhankelijk van de omgevingsfactoren en mede onder invloed van UV/IR straling van de zon tot onherstelbare oppervlaktestoringen kan leiden (bv. corrosie, verkrijting, enz.)

Aanbevolen is een grondige reiniging 2 maal jaarlijks door te voeren (bv in het voorjaar en in het najaar).

 

Algemeen

Er mag enkel zuiver koud water, eventueel met toevoeging van neutrale Reinigingsmiddel (PH7) gebruikt worden, met behulp  van een zachte spons, een microvezeldoek of een zachte borstel.

Verwijderen van vettige, olie- of roetachtige substanties kan enkel met aromaatvrije wasbenzine of met Isopropylalkohol (IPA) gebeuren. Er mogen geen oplosmiddelen gebruikt worden die esters, ketonen, meerwaardige alcoholen, glycolethers of gehalogeneerde koolwaterstoffen en dergelijke bevatten.

In geen enkel geval mogen er sterk zure- of alkalische reinigingsmiddelen gebruikt worden (bv allesreinigers)

De temperatuur van reinigingsmiddelen en het te reinigen oppervlak mag max. 25°C bedragen. Niet in de volle zon schoonmaken. Aanbevolen is tijdens een bewolkte of regenachtige dag.

Stoomreinigers alsook hoge druk reinigers met vuilfrees zijn niet toegelaten.

Reinigingsprocedure

Het oppervlak met stromend koud water spoelen om alle niet vastzittend vuil, zand, stof te verwijderen

Het oppervlak met een lichte zeeplossing d.m.v. een spons, microvezeldoek of een zachte borstel grondig inzepen en even  laten inwerken. Inwerking van reinigingsmiddelen mag niet langer dan 1 uur bedragen.

Grondig naspoelen met zuiver koud water. Het gebruik van een hogedruk reiniger kan van op een afstand van minimaal 1 meter van het oppervlak. Geen vuilfrees of stoomreiniger gebruiken.

Na spoeling van het oppervlak met zuiver koud water om residuen van reinigingsmiddelen te verwijderen. Met een schone (vrij van reinigingsmiddelen) niet pluizende doek of zeem drogen. 

Eventueel het oppervlak conserveren met in de vakhandel verkrijgbare producten die getest zijn op hun geschiktheid voor gepoedercoate oppervlakken. Wij raden aan "Gloss & Protector” te gebruiken daar deze de poriën van de structuurlak met een wasachtige en voor de lak veilige substantie verzegeld.

Bij sterke vervuiling de procedure herhalen na 24 uur.

De producten ”Periodic Clean” en ”Gloss & Protector” zijn bij ons verkrijgbaar.

 

KUNSTSTOF DAKPLATEN

Algemeen

Er mag enkel zuiver koud of warm water, eventueel met toevoeging van een neutraal reinigingsmiddel (bijvoorbeeld afwasmiddel) gebruikt worden, met behulp  van een zachte spons, een microvezeldoek of een zachte borstel.

In geen enkel geval mogen er sterk zure of alkalische reinigingsmiddelen gebruikt worden (bv allesreinigers).

Grondig naspoelen met zuiver koud water. Het gebruik van een hogedruk reiniger is niet toegestaan, aangezien hiermee water onder de rubbers gespoten kan worden en er een lekkage of kan optreden. Ook kan hierdoor in de bedrading en driver van de verlichting kortsluiting ontstaan.

 

Reinigingsprocedure

Het oppervlak met stromend koud water spoelen om alle niet vastzittend vuil, zand, stof te verwijderen

Het oppervlak met een lichte zeeplossing d.m.v. een spons, microvezeldoek of een zachte borstel grondig inzepen en even  laten inwerken.

Grondig naspoelen met zuiver koud water.

Door bovenstaande handelingen 2 keer per jaar uit te voeren, behoudt uw overkapping zijn mooie uitstraling en heeft u hiervan nog vele jaren plezier!