TUINKAMERS EN SERRES 
Klinkhamer levert aluminium tuinkamers en serres, waarbij diverse uitvoeringen mogelijk zijn. 

Goede investering
Het investeren in een tuinkamer of serre is meer dan alleen een investering voor uw eigen woonplezier. Uit onafhankelijk onderzoek is namelijk gebleken dat een serre de waarde van uw huis gemiddeld met 15% verhoogd.      
 
Tuinkamer of serre?
Wilt u de extra ruimte helemaal bij de woning trekken met een open verbinding? In dit geval dient ook de vloer van isolatie te worden voorzien en een verwarming te worden aangebracht.
In dit geval spreken we van een serre en hierbij bestaat de constuctie uit geïsoleerde profielen en voor de dakbedekking kan gekozen worden uit HR++ glas of 32 mm dikke meerwandige kunststof platen.

Indien u de ruimte als een extra kamer gaat gebruiken, kunt u deze echter ook van enkel glas bouwen en hoeft u niet voor de duurdere thermisch geïsoleerde profielen te kiezen. In dit geval spreken we van een tuinkamer.

Het voordeel van het gebruik van aluminium bij de bouw van een tuinkamer/serre is, dat aluminium een licht materiaal is. Het heeft een grote draagkracht waardoor het skelet van de nieuwe ruimte slank kan blijven.

Aluminium tuinkamers/serres zijn duurzaam, sterk, vorm- en maatvast en vergen weinig onderhoud.

 
 
 
          
  
 
 
 
 
    
  
Afbeelding invoegen
       
Serre aanbouwen, de afmetingen
Bij de aanbouw van een serre bent u uiteraard afhankelijk van de achterliggende woning.
Wij kunnen een serre exact op maat produceren, u bent dus niet gebonden aan vaste afmetingen of modellen.
 
De fundering
De fundering van een serre hoeft niet zo zwaar te zijn als die voor een stenen huis. Aan de buitenkant langs de voet van de serre worden meestal roosters geplaatst of grind gestrooid. Regenwater kan op deze manier worden opgevangen en snel worden afgevoerd naar de bodem. Hiermee wordt voorkomen dat de serre te lang nat en vochtig blijft.
  
Het dak 
Bij de bouw van een serre verdient het dak vaak extra aandacht. Allereerst is het belangrijk dat het dak een minimale dakhelling van tenminste 10 graden heeft. Hiermee zorgt u ervoor dat de regenwater makkelijk afgevloeid wordt en er geen viezigheid op het dak blijft liggen.
 
Zonwering
Tuin op het zuiden en een serre met een glazen dak? Dan is het wellicht verstandig om als extra optie een zonwering op serre te plaatsen. Om de toetreding van de zonnewarmte te reduceren kunnen wij ook extra zonwerende beglazing leveren.
                                                    
Tussenstap
Het is mogelijk om een tuinkamer of serre in twee fases te zetten. Wij bieden een overkapping aan die later uit te breiden is tot de door u gewenste uitvoering. U geniet al van uw overkapping en laat de verdere investering nog even wachten.
 
Wij nodigen u van harte uit om eens een vrijblijvende offerte aan te vragen!